Powered By Blogger

18 Ağustos 2014 Pazartesi



Vampir Botoks diğer adı, ile PRP (Trombositten Zengin Plazma) yönteminde kişiden alınan az miktardaki kan özel olarak hazırlanmış bir tüpe konur ve bu kanın az bir kısmı özel bir yöntemden geçirilerek bileşenlerine ayrılır, elde edilen az miktardaki zenginleştirilmiş plazmanın yine aynı kişiye cilt gençleştirmek amacı ile geri verilmesi işlemidir.PRP Ciltte enjekte edildiği bölümlerde kök hücrelerini aktif hale getirir. Dokuların yenilenmesine yardımcı olan bir yöntemdir.

Bu uygulanmadan sonra cildin elastikiyetine daha fazla destek veren collegen liflerle yer değiştirirler. İlerleyen seanslar sonrası bu durum daha belirgin bir biçimde ortaya çıkamaya başlar. Bunun sonucunda ise, cildin elastikiyeti artar, ince kırışıklıklarda azalma, ciltte gözle görülen bir canlanma ve taptaze bir görünüm ortaya çıkar. Vampir Botoksunda kullanılan PRP solüsyonu hazırlanmak için hastadan alınan bir miktar kan kitlere konur ve bu kitlerin içinde ise özel tüpler mevcuttur .
kullanılan PRP uygulamasındaki amaç Trombosit hücrelerin kanın pıhtılaşmasını sağlayan, insan vücudundaki hasarlı damarları ve diğer dokuları onaran, büyüme faktörleri içeren hücrelerdir. Dokularda her hangi bir yıkım oluştuğunda Trombositler onarım sürecini başlatır.
Vampir Botoks yöntemi yani PRP ile cilt gençleştirmenin avantajları oldukça fazladır. Bunların en başında alerjik ve her hangi bir yan etki gibi problemler yaşanmaz. Bunun yanı sıra elde edilen bu serumun bir takım antibaktirel özelliklerinin olması, uygulama yapılan kişide enfeksiyon ihtimalini azaltır. Bu yöntem ameliyat kadar ağır değildir, enjeksiyon yöntemiyle yapılmaktadır. Hasta sadece enjeksiyon acısını hissetmektedir. Yan etkileri yok denecek kadar azdır.
VAMPİR BOTOSKSU NERELERDE KULLANILIR?
Vampir Botoks yöntemi ile yapılan cilt gençleştirme uygulamaları genelde kök hücre mantığına dayanır. Bu yöntemde cilde uygulanan PRP solüsyonu ciltteki kök hücreleri aktif etmeye başlar. İşte bu nedenle bu yöntem için bir kök hücre tekniği de diyebiliriz. Bu yöntem ayrıca akne izlerinde, cilt yenilemesinde, ciltteki sarkma tedavilerinde, diz, kalça, ayak bileğinde oluşan kireçlenmelerinde, topuk dikeni,kasık ağrısı tedavisinde ve ciltteki çatlakların giderilmesinde kullanılmaktadır. Aynı zamanda ciltte oluşan lekelerin tedavilerinde başarı ile kullanılmaktadır.
Vampir Botoksunu Angelina Jolie’nin de yaptırdığı biliniyor.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder