Powered By Blogger

4 Eylül 2014 Perşembe

Google+DOĞRU ÇANTA SEÇİMİ NASIL OLMALI





Çanta modası geçmeyen bir aksesuardır. İster evrak koyarak kullanabilirsiniz ister süs olarak kullanırsın. Çanta trendleri  geçse de özellikle bazı klasik çantaların modası hiç değişmez. Çanta bir kadın için olmazsa olmaz aksesuarlardan biridir.
Çanta seçerken, dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlardan biride çantanın ne amaçla alacağınızdır.Alacağınız çanta hem eşyalarınızı yıpratmamalı hem de rahat kullanışı olmalı


Örneğin iş amaçlı bir çanta seçeceksek evrak diz üstü bilgisayarımız ve dosya koymak için ayrı bölümleri olmasına dikkat edilmedir.

SPOR GİYİNENLER İÇİN ÇANTA SEÇİMİ
Sportif kullanım amaçlı bir çanta seçerken özellikle hafta sonları kullanacaksanız.O zaman tarz daha farklı olacaktır. Zevkimize göre bir seçim yapmalısınız. Spor giyinen bayanlar çok abartılı olmayan çantalar tercih edilmelidir.Sırt çanta olarak hafif tarzı yansıtacak çantalar ideadır. Spor çanta seçiminde en önemlisi  ise çantanın kıyafet ile uyum sağlamasıdır

Çanta seçerken vücut yapınızın önemlidir.Vücut ölçülerine göre çanta seçimi yapmaya dikkat etmeliyiz.Örneğin İri bir yapıya sahip bayanlar daha dolgun ve uzun saplı çantalar tercih  etmelidir.


MİNYON TİPLİ KADINLAR NASIL ÇANTA SEÇMELİDİR?
Minyon tipli bayanlarhafif zincirli çantalar tercih etmelidir.Zincirin kullanılmaması hafiflik sağlayacaktır.


AMACINA UYGUN ÇANTA SEÇİMİ 
Amaca uygun çanta seçimi sadece vücut yapısına ve gardropta kıyafetlere  göre seçim yapılmalıdır.Günlük kıyafetler ve yazlık kıyafetler giyildiğinde ise; antilop tarzı çantalar seçilmemeli.


 ÇANTA SEÇİMİ NASIL OLMALI-4 AMACINA UYGUN ÇANTA SEÇİMİ -1 AMACINA UYGUN ÇANTA SEÇİMİ -2 AMACINA UYGUN ÇANTA SEÇİMİ -3 AMACINA UYGUN ÇANTA SEÇİMİ -4 AMACINA UYGUN ÇANTA SEÇİMİ -5 AMACINA UYGUN ÇANTA SEÇİMİ

Hem yaz hem kışın kullanacakları çanta modelleri iseuzun saplı ve askılı çantalar tercih edilmelidir.Özellikle kışlık mont ile birlikte giyilecekse,omuzlarından geçecek çantalar tercih edilmelidir.