Powered By Blogger

18 Ağustos 2014 Pazartesi

Google+ Cinsellikten Tiksinmek, Soğumak Neden Olur?


cinsellikten soğumak

Cinsel Tiksinti Bozukluğu Neden Olur?
Cinsellikten Tiksiniyorum Neden?
Bazı çiftler arasında her hangi bir sorun olmasa da cinsel eylemlerden yada tümüyle cinsellikten soğuyabiliyorlar. Öyle ki bazen kadınlar kadar erkeklerde herhangi bir cinselaktivite sırasında iğrenme, bulantı, kusmaya kadar şiddetli tepkiler gösterebiliyorlar. Bu zamanla cinsel yaşamdan soğumaya kadar pek çok olumsuz sonuca neden olabiliyor.
Cinsellikten Soğumak
Daha da ilginci yazımızın başında da söylediğimiz gibi, yanı, bu kişilerin partnerleriyle her hangi bir sorunu yok. Üstelik çift olarak birbirlerine bağlı, hatta birbirlerine aşık kişiler ancak bazı etkiler nedeni ile bu sevgilerini cinsellikte gösteremiyorlar. Buna genelde  “Cinsel tiksinti bozukluğu” rahatsızlığı deniyor. Bu daha çok kişinin cinsel birleşmeden tiksinme ile gösterdiği reaksiyonlarla ortaya çıkar ve cinsel işlev bozuklukları olarak ta tanımlanabilir.
Cinsel Tiksinti Bozukluğu Rahatsızlığı Nasıl Anlaşılır?
-Çiftlerden birinin öpüşme, oral seks, cinsel organı gördüğünde yada cinsel birleşme sırasında genital salgılar karşısında bir tiksinme hissediyorsa.
-Bu tür durumlar ile karşı karşıya geldiğinde gerginlik, öğürme, kusma, gibi belirtiler gösteriyorsa.
- Bu durum sürekli sürüyorsa ve bunun sonucunda cinsellikten tiksinme, cinsellikten kaçınma davranışı gösteriyorsa.
-Bunun yanı sıra panik bozukluğu, kaygı, ayrıca korku ve çekinmeler yaşanıyorsa.
Cinsel Tiksinti Bozukluğu Nedenleri
Cinsel tiksinti bozukluğunun başlıca nedenlerinden biri olarak gösterilen cinsel travmalar, taciz, tecavüz gibi olaylar. Çoğunluklakadınlarda görülse de, istisnai durumlarda erkeklerde de görülebilen cinsel tiksinti bozukluğuna neden olabilir.
İfade Edilemeyen Eşcinsellik sorunu ve eşcinsel olduklarına rağmen bunu partnerine söyleyememeleri, Hatta bazı durumlarda kişinin bunu kendine bile itiraf edememesi. Tabi partnerinin onu cinsle ilişkiye zorlaması nedeni ile cinsellikten iğrenme, cinsellikten soğuma duyguları gelişebiliyor.
Cinsel Tiksinti Bozukluğu Nasıl Tedavi Edilmeli?
Cinsel Tiksinti Bozukluğu Tedavisi 6 ay ile 1-2 yıl arasında değişen çeşitli terapiler uygulanmakta. Hastada yazımın yukarıdaki paragrafında belirttiğim gibi kaygı bozukluğu gibi durumlar söz konusu ise, cinsel terapiler tek başına yeterli olmadığından ilaç tedavisi uygulanmaktadır.
Hem Kadını Hem de erkeği Cinsellikten Soğutan 10 Neden
- Stres ve yorgunluk.
- İş ve aile hayatında yaşanan sorunlar.
- İlişkide yaşanan duygusal problemler.
- Diyabet, tansiyon, kolesterol jinekolojik, depresyon gibi fizyolojik hastalıklar.
- Aşırı antidepresan kullanımı.
-  Cinsellik hakkında yanlış bilgiler.
- Kötü Yaşam Tarzı yanlış beslenme.
- Vajinismus, gibi sorunlardan dolayı cinsellikte orgazm olamama.
- Partnerin Yaşadığı Cinsel Sorunlar erken boşalma, sertleşme sorunu, cinsel isteksizlik, ve bu sorunları partnerle paylaşamamak.
- Heyecandan uzak rutin cinsel yaşam.
Google+ MAKALE Cinsellikten Tiksinmek, Soğumak Neden Olur?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder