Powered By Blogger

18 Ağustos 2014 Pazartesi

Google+ MUTFAĞIMI NASIL GÜZELLEŞTİRE BİLİRİM?

mutfağımı güzelleştirmek istiyorum











Mutfak Düzenleme Fikirleri
Mutfak bir evde kadının evinin en  çok vakit geçirdiği alanlardan biridir. Özellikle hanımlar için mutfak düzeni ayrı bir önem taşır. Bu yazı dizimizde kadınlar için mutfağınızı güzelleştirecek bilgiler vermeye çalışacağım. Mutfağınız büyük ya da küçük olsun erzak kavanozları, tabak, tencere gibi her an elinizin altında olması, gerekenlere ulaşabilmeniz için düzen şart.
Üstelik bunlar için öyle büyük meblağlara gerekte yok. Örneğin dolaplarınızı küçük ise sık kullandığınız erzak kavanozlarınızı tezgahınızın üstüne ya da son günlerde çokmoda olan hasır çekmeceli dolaplarınıza mutfak erzaklarınızı koyabilirsiniz. Özellikle Salıpazarı tarzı dükkanlar da hasır çekmeceli dolaplar 50 lira civarında satılıyor. Bilginiz olsun. Hem yer kaplamıyor hem de çok şık duruyor
Mutfak Raflarını Düzenleme
-Öncelikle kullanım alanına göre tencerelerin izi boyunuzla aynı seviyede olacak dolaplara sıralı bir şekilde yerleştirebilirsiniz.
-Kullanmadığınız Pasta ve yemek tabaklarınızı dolabınızın üst rafına koyarak hem daha düzenli bir görünüm elde edersiniz hem de mutfakta kullanım alanınız genişler.mutfak fikirleri
-Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi, yeterince raf alanınız yok ise askı borularına asacağınız minik askılı apar-atlar ya da askılı sepetler ile hem ekstra raf yaratabilir hem de soğan ve patates gibi açıkta sakladığınız yiyecekleriniz için kolay bir çözüm sağlayabilir. Bunları da yine ya da halk pazarlarında ya da bir milyoncu, Salıpazarı tarzında dükkanlar da 10-15 tl ye bulabilirsiniz.
-Kuru erzaklar için şık ve dekoratif saklama kavanozlarını tercih edebilirsiniz. Yalnız, kavanozlarınızın yağlanmaması için pişirme aparatlarının olduğu bölümden uzak yerleştirmenizi tavsiye ederiz.
mutfağımı güzelleştirmek mutfak
Tavaları Düzenleme
Mutfak tavalarınızı özellikle teflon tarzı tavalarınızın çizilmemesi için düzenli koymanıza özen göstermelisiniz. Yine mutfak eşyaları satan Salıpazarı tarzı yerlerde Tava Raf olarak satılan ürünler kullanmanızı tavsiye ediyorum.
Mutfağı Güzelleştirecek Aksesuarlar
-Mutfağınız ışık görmüyorsa açık renkte boyamayı tercih edebilirsiniz. Ayrıca mutfak duvarınıza asacağınız meyve resimli tablolar ve aydınlatmalar mutfağınıza sıcak bir hava katacaktır.
- Meyve resimli önlükler, tutacaklar, havluları elinizin altındaki alana ulaşabileceği şekilde asarak kullanabilirsiniz.
-Tüm bunların dışında mutfağınızda raf ve dolap sistemi yeterli değilse yine 15-ile 50 tl arasında değişen uygun fiyatlı, son derece de şık tel raf üniteleri ile mutfağınız için yeterli alanlar elde edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder