Powered By Blogger

20 Ağustos 2014 Çarşamba

Google+ SON YILLARDA ARTAN CİNSEL İSTEKSİZLİK !

seks yapmak istemiyorum neden

Cinsel İsteksizlik ve Tedavisi

 Cinsel isteksizlikkişinin cinselliği zihinsel süreçte yer etmemesi, cinsellikle uğraşmaması, cinselliği düşünmemesidir. Bu durum cinsellikten bilerek isteyerek uzak durma durumu değil, cinselliği hiç düşünmemesidir. Bu kişinin buluğ çağında olsa bile cinselliğin hiç aklına gelmemesi durumudur.
 Aslında cinsel isteksizlik birçok sebebe dayalı olabilir. Öncelikle bu konuyu iki şekilde ele almak gerekir. Bu sorun organik mi? Yani fizyolojik, hormonsal bir kökene mi dayanıyor ya da psikolojik mi? Burada sorunun ne olduğunu hangi nedenlerden kaynaklandığını belirlemek çok önemlidir. Eğer sorun psikolojik ise, kişi uygun alanda çalışan hekimlere yönlendirilmelidir. Psikolojik sorunlar kişinin kendi içinde yaşadığı karamsarlık, evliğinde olan sorunlar, strese bağlı sorunlar gibi bir çok etkenden kaynaklanabilir.

 cinsel isteksizlik tedavisiHormonları etkileyecek her hangi bir ilaç kullanımı, ameliyat geçmişi ya da kadınlarda menopoza bağlı değişikliklerden kaynaklanan nedenler cinsel isteksizliğe neden olabiliyor. Tabi doğumsal nedenlerle içinde olduğu depresif bir ruh hali,  kişinin düşüncesinden cinselliği atabiliyor. Özellikle insanın sinir sisteminin, hissetmesi ve duyguları alabilmesi etkisi var. Örneğin diyabet gibi, insanın sinir sistemini etkileyen, hissetmesini bozabilen hastalıklarda yine cinsel isteksizliklere neden olabiliyor.
 Erkekler varikosal ameliyatlardan sonra hissetmesi azaldığından cinsel isteksizlik sorunları yaşayabiliyor. Bunlar geçici olabildiği gibi uzunda sürebiliyor. Erkeklerde organik nedenler daha yoğun tektik edilmeli ve bunları ortadan kaldırmalıdır.
 Cinsel isteksizlik belli bir dönemde olması önemli değildir. Uzun sürmesi bu problemi başa çıkılmaz  hale getiriyor. Dediğim gibi uzun sürmesi durumunda kişi bundan kaçmak yerine bir hekimden yardım alması gerekmektedir. Bezen çiftler arası yapılan aile terapileri çiftleri daha kolay çözüme ulaştırır. Cinselliğin amacı haz almaktır. Bu olgunun da oluşması kolay olmuyor.
 Kadınlarda ve erkeklerde cinsel isteksizlik problemleri olabiliyor. Bu tür bir isteksizlik yaşayan kişilerin bunları kendi kendilerine de aşmaları mümkün, cinsellik için gerekli şartların sağlanması günlük yaşamında cinsellik düşüncesi olmasa bile bunları oluşturmak adına kaçmadan adımlar atması bu sorunu aşmalarını sağlayabilir. Bunun dışında uzmandan yardım alan kişinin bu konudaki tedavisi, kişinin istediği noktaya ulaştığında biter.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder