Powered By Blogger

18 Ağustos 2014 Pazartesi

Google+BEL BÖLGESİ NASIL İNCELİR? BEL İNCELTME HAREKETLERİ

bel bölgesini incelten hareketler

Genellikle insanlar bel bölgesinde kalınlaşma olmadan kiloaldıklarını anlayamıyorlar. Özellikle kadınlarda bel çevrenizin ölçüsü 93 cm geçiyorsa ciddi bir şekilde kilo artışının olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle bel çevresinde nasıl olduğunu anlamadığınız bu fazlalıklardan kurtulmak öyle sandığımız kadarda kolay olmuyor. Çünkü bel bölgesinin yağların erimesi için sadece diyet yetmiyor.
Kalınlaşan bel bölgesini inceltmek ve şekillendirmeye yönelik hareketleri uygulamak şart. Göbek kısmını  inceltmek ve şekillendirmeye yönelik egzersiz hareketleri düzenli olarak yapmaya devam etmeli ve mutlaka beslenme alışkanlığımızı değiştirerek meyve ve sebze tüketimine ağırlık verilmelidir. Bel bölgesindeki kalınlaşma beraberinde birçok hastalığın habercisi olabileceğini unutmayın. Eğer spor salonlarına gitmeye vaktiniz yok ise, günde yarım saatinizi spora ayırarak, sağlıklı beslenerek bel bölgesindeki ve göbekte oluşan yağları yakabilirsiniz.BEL BÖLGESİ YAĞLANMASINA NEDEN OLAN  YİYECEKLER
*Fast food gibi yağlı ve yüksek kalorili yiyeceklerden uzak durun
*Margarin ve benzeri yağlardan yapılan pasta, kurabiye ve kızarmış yiyeceklerden uzak durun
*Alkol, şekerli ve gazlı içeceklerden uzak durun
*Büyük porsiyondaki yiyecek tüketiminden uzak durun
*Beyaz ekmek
*Bitkisel yağlardan olabildiğince uzak durmak gerekiyor. Kalorisi çok yüksek.
*Diyet listenizde bulundurduğunuz peynir sandığınız kadar düşük kalorili değildir. Peynirin cinsine dikkat edin.
BEL BÖLGESİNE ZARARI EN AZ OLAN  YİYECEKLER
1-Lifli besinler tüketin.
2-En azından bel bölgesindeki yağlardan kurtulana kadar beslenme alışkanlıklarınızda mutlak bir değişiklik yapın. Örneğin, pirinç yerine esmer pirinç, beyaz un yerine buğday unu tercih edin.
3-Yeşil Çay tüketin Yeşil çay kalori yakışını hızlandıracaktır.
göbek eritme hareketleri
BEL BÖLGESİNİ İNCELTMEK İÇİN NASIL BİR BESLENME PROGRAMI HAZIRLANMALI?
1-Meyve, sebze, ağırlıklı beslenin.
2-Tam tahıllı yiyecekleri öğünlerinizden eksik etmeyin.
3-Düşük yağlı süt ürünlerini tercih edin.
4- Haftada 3 defa Kuru baklagiller tüketin. Örneğin, nohut fasulye ve yağ yakma konusunda etkili olduğu bilinen yeşil mercimek gibi.
5- Haşlama ya da ızgara Yağsız et, tüketin.
6-Hafta ta en az 3 kere balık  tüketin, kalorisi az olan yiyecekleri seçin.
Aşağıda tarif ettiğimiz hareketleri kendi evinizin konforunda uygulayarak bel bölgenizin hızlı çalışmasını sağlayabilir, bu sayede belinizdeki yağlardan hızlıca kurtularak, bel bölgenizi kısa sürede incelte bilirsiniz.
İşte Bel Bölgesindeki Yağlardan Kurtulmanızı Sağlayan Egzersizler
Bu hareketlerin en başında mekik çekmek geliyor. Yapacağınız düzenli maraton koşuların da faydasını görebilirsiniz. Bölgesel zayıflama istediğimiz için bel bölgesine etki eden hareketler yapmalıyız.  Plates topu da kullanabilirsiniz.
1. Sırt üstü yere uzanın bir bacağınızı yukarı kaldırın indirin. Aynı hareketi diğer bacağınızla içinde tekrarlayın.
2. Ayakta dik şekilde durarak, bacaklarınızı omuz hizasında kadar açın. Belinizi sağa ve sola hareket ettirirken aynı anda kollarınızı da seri bir şekilde aşağı yukarı hareket ettirin.
3. Dizlerinizi kırarak kollarınızı yana doğru açın. Gövdenizi sağa ve sola doğru çevirin.
4. Yere sırt üstü uzanın, dizlerinizi ayak tabanlarınız yere gelecek şekilde bükün. Kollarınızı iki yana uzatın ve yavaşça kalça ve belinizi havaya kaldırmaya çalışın.
5. Yere uzanın. Sol ayağınızı dizden bükün ayak tabanınız yere bassın. Sağ bacağınızı 90 derece kaldırıp indirin. Aynı pozisyonu diğer bacağınıza da uygulayın.
6. Bacaklarınızı omuz hizasında açarak ayakta durun. Bacaklarınızı diz kısmından kırarak eğilip kalkın.
Bu hareketler bel incelmesinde önemli bir rol oynayacaktır.
göbek eritengöbek eriten bel eritengöbek nasıl erirfazla kilobel kısmı nasıl zayıflarbeldeki yağları eriten hareketlerkarın eriten hareketlerbeldeki yağları eriten hareketlerkarın eriten hareketler

beldeki yağları eriten hareketlerkarın eriten hareketler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder