Powered By Blogger

17 Ağustos 2014 Pazar

Google+Kadınlar Neden Orgazm Olamaz? 


orgazm


Kadınlar da Orgazm Olamama Nedenleri

Kadınlar neden orgazm olamazın altında birçok sebep yatabilir. Önemli olan kadının vücudunu tanıması Bende bu düşünden yola çıkarak, size faydalı olabileceğini düşündüğüm bir yazı yazmak istedim. Kadınların en çok sık yaptığı hatalardan biride kadın böyle bir sorun yaşadığında eşleri ile konuşmak yerine kendinde suçluluk duygusu hissedip bunu eşinden gizliyor. Oysa eşleri ile çekinmeden bu konuyu konuşa bilseler cinsel yaşam kalitesini arttırabilirler. Çiftleri unutmaması gereken bir şey var ise; Cinsel yaşamda kadının yaşadığı bu tür sorunlar, ilişkide güç birliğini zayıflatan nedenlerin başında gelmektedir.
Zevke Konsantre Olamama: Araştırmalara göre kadınların  orgazm olmamasının en önemli nedenlerinden biride zevke konsantre olamama durumudur. Kadınlar böyle durumlarda zevk alamasa da orgazm olma taklidi yapmaktadırlar
Psikolojik nedenler: Kadının vücudunu beğenmeyip, kendini aşırı eleştirmesi. Böyle durumlarda olan kadınlar ilişki sırasında ve kendini ilişkiye kaptırıp gevşeyemediğinde orgazm olamayabiliyor.
Cinsel tacize maruz kalmak: Kadının küçük yaşta yada hayatının her hangi bir döneminde yaşadığı cinse taciz gibi durumlar cinsellik hakkında olumsuz duygular taşımasına neden olabiliyor.
Hata yapma korkusu: Uzmanlara göre orgazm olamamanındiğer nedenleri de ilişki sırasında kadının hata yapma korkusu yaşaması geliyor. Bun da kadının orgazm olmasını önlediği gibi, psikolojik bir takım sorunlar yaşamasına neden olabiliyor.
Baskıcı ailede yetişmek: Kadının cinsellikten utanıp çekinmesine neden olabilir. Cinsel konularda bir takım yazı ve kitaplar okuyarak bu korkunuzu yenebilirsiniz

SİTEMLİ YAZAR DİLEK SOYAK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder