Powered By Blogger

18 Ağustos 2014 Pazartesi

Google+  İĞNELİ EPİLASYON NEDİR? KİMLER YAPTIRMALIDIR?

epilasyon




 Genellikler kadınların kullandığı İğneli epilasyon, koyu kılların yanı sıra, beyaz, sarı, kızıl ve ince kıl köklerinde etkili bir epilasyon yöntemidir. Lazer epilasyonun yaygın hale gelmesi ile birlikte lazer epilasyondan cevap alamayan ince, açık renkli kılların yok edilmesinde kullanılmaktadır. Her türlü kılda uygulanan iğneli epilasyon uzun yıllardır uygulanan bir kıl yok etme tekniğidir. Kıl köküne yakın, deri kök hücrelerine doğruca kuvvetli etkisi nedeniyle iğneli epilasyonda sonuçlar kalıcıdır. 
İğneli epilasyon, uzmanlık gerektirir ve steril koşullarda uygulanması gerekir. İğneli epilasyonda, ince ve yumuşak bir iğne kıl köküne batırılarak zayıf bir elektriksel akım uygulanır. Böylelikle kıl kökleri sabote edilerek kalıcı çözüm sağlanır. İğneli epilasyon seans aralığı tüylerin, yapısı, rengi çıkış süresi ve yoğunluğuna göre belirlenir. Kullanılan iğneler tek kullanımlık ve steril olmalıdır. 
titiz bir şekilde çalışılsa da hafif kızarıklıklar normaldir. Uygulamadan hemen sonra  %100 sonuç beklenilmemelidir. Aktif üreme dönemindeki kıllar üzerinde daha etkili sonuçlar verir. İğneli epilasyon ile kıl kanallarına gönderilen bu ortaklaşa dalga boyu ile kıl hücresinin yok olması sağlanır. Bu yöntem kişinin hassasiyetine göre ayarlama imkânı vermektedir. Sabote olan kıllar sonra cımbızla çekilerek alınır.
İğneli Epilasyon kimlere Uygulanmaz?
Hamilelere, diyabet hastalarına, , kalp pili kullananlara, AIDS- frengi gibi bulaşıcı hastalığı olanlara, kanserli vakalarda, sedef hastalığı, deri hastalığı olanlara ve bulaşıcı hastalığı olanlara uygulanmaz. İğneli epilasyon uygulaması sonrası ilk 24 saat deride kaşıntı ve tahrişe neden olacak parfüm, deodorant gibi kozmetik ürünlerinin kullanılması tavsiye edilmez. Ayrıca cilt sıcak su yerine Ilık su ve yumuşak bir sabunla yıkanmalıdır. Uygulama yapılan alanın enfeksiyon kapmaması için antibiyotik içeren krem veya pomatların kullanılması önerilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder