Powered By Blogger

18 Ağustos 2014 Pazartesi

Google+UÇUK NASIL GEÇER?



uçuk
Uçuğu Geçiren Kolay ve Pratik Yöntemler
Tıp dilinde (Herpes Simpleks)  olarak bilinen uçuk, en çok kullanılan Antivir kremleri ile  2-3 günlük kullanım sonrasında uçukların geçirdiği bilinmektedir. Ama uçuk çıkmasını önlemez. Ayrıca Antiseptik ilaçlar kullanılarak uçuk oluşumunu önleyebilirsiniz. Şimdi uçuğun geçmesini ve oluşmasını önleyen diğer yöntemlere bakalım.
Melisa  Çiçeği Özlü Krem. Uçuğun çıktığı fark edince sürülmeli ve günde 2-4 kez uygulamaya devam edilmelidir. Oldukça etkili olduğu bilinen bir kremdir.
Lazer Terapi. Bazen yüzümüze, bazen de dudaklarımıza yerleşen uçuk sorunlarına uygulanan Lazer Terapileri, düzenli seanslar sonrasında olumlu sonuç alındığı bilinmektedir.
Ozon tedavileriVücudun genel olarak direncini artırdığı için uçuğu iyileştirme etkisi olduğu biliniyor.
Buz İle Kompleks Yapılması. Günde birkaç defa olma üzere uçuklu olan bölgeye buz konularak ve birkaç dakika tutulmalıdır. Bu uygulama aynı zamanda uçuğun verdiği acıyı azaltır ve daha çabuk kurumasını sağlar.
Lysin.  Uçuğun en etkin tedavi yöntemlerinde alınan Lysin  bir tür  amino asittir. Hem hap, hem de krem şeklinde kullanılıyor. Uçuk olan bölge düzelene kadar günde 3 kere aç karnına su ile (1000 mg) kullanılmaktadır. Uçuk geçtikten sonra istenirse koruyucu olarak günde 500 mg alınabilinir.
çayı hazırlamak için; 2-3 tatlı kaşığı kadar melisayı kaynamış suda 15 dakika kadar beklettikten sonra bir kenarda soğumaya bırakın. Kulak temizleme pamuğu yardımı ile günde birkaç kere uçuğun üstüne sürün.
A-C vitamin ve flovonoidler. Vücut direncini ve bağışıklık sistemini güçlendireceğinden günde 1000 mg C vitamini ve akabinde de 500 mg flavonoid alınması tavsiye ediliyor. Yine C vitaminini suda eritip bir pamukla dışarıdan uçuk çıkan bölgeye uygulayabilirsiniz. A vitaminli kremler tahriş edici etkisi olduğu için, uçuk varken sürülmesi tavsiye edilmez.
uçuk nasıl
Tüm bunlara ek olarak;
-Uçuklarla oynanmaması, uçuklu ağızla öpüşülmemesi,
-Havlu bardak gibi özel eşyalarınızı başkaları ile ortak kullanılmaması,
-Uçuk oluştuğu dönemlerde çerez, çikolata, jelatin ve tam tahıllı yiyeceklerden uzak durulması gerekmektedir.
Çünkü bu tür yiyecekler bilimsel olarak kanıtlanmamış olsa da, uçukları tetiklediği söyleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder