Powered By Blogger

17 Ağustos 2014 Pazar

Google+BURUN KANAMASI NEDENLERİ 





Burun Kanaması Sebepler Burun kanaması, her yaşta insanın başına gelebilecek bir durumdur. Fakat bunun farklı nedenleri olabilir. İnsanın burnunda bulunan küçük damarlar en ufacık bir darbeyle kaynayabilecek kadar hassastır. Örneğin nezle olduğunuzda alerji durumlarında,  ya da en ufak bir yaradan dolayıburun kanaması olabilir. Ayrıca yetişkinlerde yüksek tansiyon, tümör ya da ilaçlar nedeni ile görülen, burun kanamaları vardır ki bunlar ciddiye alınmalıdır. Burun kanamaları insanı ister istemez tedirgin eder. Bazı burun kanamaları kısa süreli olabilir. Bazense uzun süreli burun kanamaları korkutucu ve hatta hayati tehlike taşıyan ciddi boyuttadır. Burun kanamasının solunum yolunu etkilemesinin yanı sıra tansiyon düşmesine ve kalp krizine neden olabileceğini unutmamalıdır. Burun kanamaları her zaman görüldüğü kadar masum olmayabilir. Özellikle sıkça oluşan burun kanamaları bazı hastalıkların habercisi olabilir.
Burun Kanamaları Kaç Çeşittir?
Burun kanamaları uzmanlar tarafından ön ve arka burun kanamaları olarak ikiye ayrılır.
Ön burun kanamaları, burun ön kısmından gelen kanamalardır. Ayakta duran kişilerde ise burun deliğinden akan kanamalar olabilir.
Arka Burun Kanamaları, Burun arkasından olan kanamalardır ve kanama otururken veya ayakta dururken bile kanama hastanın genzine doğru olur. Arka burun kanamaları uzman takibini gerektirir. Arka burun kanamaları genç yaşta görülebileceği gibi, genellikle yaşlı kişilerde, tansiyon ve travma geçirmiş kişilerde görülür.  Bu tür kanamalardan korunmak için nemlendirici ya da vazelin gibi kremleri parmak ucu ile burun orta bölmesine sürülmelidir.
 Burun Kanamasının Nedenleri Nelerdir?
Burun, yüzeysel damarlar içeren  bir organdır. Burnun normal fizyolojisini bozarak damar hasarına ve kanamaya neden olan bazı nedenler bulunmaktadır. Bunların başlıca nedenlerini şöyle sıralayabiliriz.
-Mevsimsel nedenler ile oluşan kanamalar
- Buruna gelen darbeler
-Alerjik etkenler nedeni ile oluşan kanamalar
-Burun içinde oluşan iltihaplar
-Burunda karıştırma nedeni ile oluşan kanamalar
- Buruna yabancı cisimler sokulması ile oluşan kanamalar
- Burun içindeki tümörler nedeni ile oluşan kanamalar
- Anevrizma gibi damarsal hastalıklar
- Yüksek tansiyon
- lösemi vs hastalıklar ve pıhtılaşma sorunları
-Barsak parazitleri
- Hormonsal bozulmalar
Siz siz olun sık tekrarlayan burun kanamalarınız var ise bunları sakin hafife almayın. Mutlaka bir uzmana giderek nedenini öğrenin. Hepinize sağlıklı bir bedende mutlu bir yaşam diliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder